17 maart 2022

Tips voor spelen met licht & donker

Wist je dat kappers jouw gezichtsvorm ook (optisch) kunnen veranderen door middel van je haarkleur? Ik leg je uit hoe dat zit.

Graag wil ik een vergelijking maken. Bij interieur design wordt ook gespeeld met licht en donker. Bijvoorbeeld in de woonkamer. Wanneer deze ruimte te groot oogt (te hoog) kun je ervoor kiezen het plafond donkerder te schilderen. Maar hoe vertaal je dit naar je gezichtsvorm?

Lang gezicht

Bij een lang gezicht of een hoog voorhoofd kun je de aanzet van het haar of de pony een donkerder kleur geven, zodat de gezichtslengte korter lijkt .

Rond gezicht

Omgekeerd werkt het dus dat als de gezichtslengte kort is of het voorhoofd kort en je wilt deze optisch langer laten lijken, je dit kunt bereiken door een lichtere haarkleur of door een contouring, balayage en/of high lights te plaatsen.

Breed gezicht

Lees verder….

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo