29 november 2021

Waar moet je op letten als je een kapper kiest?

Hoe help je de klant om de juiste keuzes te maken? Ik denk dat voor de kapper daar juist een perfecte rol is weggelegd. Want de kapper kan de juiste vragen stellen om erachter te komen wat de klant daadwerkelijk wil en hoelang ze bijvoorbeeld met een heftige kleur wil rondlopen. Wat zijn de voor en de nadelen hiervan, welk prijskaartje hangt hieraan vast en hoeveel tijd is daarvoor nodig?

Veel mogelijkheden

Er zijn jij zoveel verschillende mogelijkheden op gebied van kleur, ook omdat wij veel kleurtechnieken kunnen bieden. Zo hebben we bijvoorbeeld ook oplossingen als iemand op het werk niet zo’n gewaagde kleur zou mogen hebben, maar op een feestje of in het dagelijks leven wel.

Dan kunnen hidden colors uitkomst bieden. Bij deze techniek laat je de kleur zien wanneer het mag en blijft deze verstopt onder de bovenlagen wanneer het niet gepast is. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor een nieuw kapsel. Ook hier zou je het haar zo kunnen knippen dat het met een bepaalde styling weer extremer naar voren komt.

Uitwasbare kleuren

Tegenwoordig zijn er ook veel kleurproducten die snel uit te gewassen zijn. Zeker op een ondergrond die eerst helemaal ontkleurd is geweest. Dit betekend dat het haar naar zeer licht is gekleurd om er vervolgens een intense of pastel kleur overheen te plaatsen.  Bespreek dan wel met je kapper wat je voor kleur overhoudt als deze gewassen is. En of het mogelijk is om terug te gaan naar je oude kleur en wat de stappen dan zijn. Neem ook in je overweging mee wat je budget is en of je de kwaliteit van je haar belangrijk vindt. Het betekent niet altijd dat de kwaliteit slechter wordt, maar vaak bij grotere (extremere) veranderingen is die kans wel aanwezig.

Waar moet je als klant op letten als je een kapper kiest?

Zorg dat je eerst een adviesgesprek krijgt zodat je goed je wensen kunt vertellen. De kapper kan dan beoordelen of dit haalbaar is. En jou vertellen wat de voor- en nadelen zijn. Let erop dat je een goed gevoel hebt bij de kapper en dat jullie op een lijn zitten. Dan gaat het waarschijnlijk helemaal goed komen!

Uitgroeitechniek

Je ziet nu dat warmere kleuren steeds belangrijker worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een ‘uitgroei-kleurtechniek’ en daar wordt dan een (aparte) kleur overheen gezet. Wanneer je uitgroeitechniek bv een highlight of balayage is, kun je deze weer in laten kleuren. Dit kan zachtkoper zijn of juist blauwzwart, violet … je kunt best breed gaan. Zorg dan wel dat je met verschillende soorten koper werkt in een kleur. Of voeg er ook een roze accent aan toe. Dit zijn overigens wel kleuren die je snel uitwast. Dus heel leuk voor korte periode.

Trends zijn maar voor een klein gedeelte van onze klanten interessant en het is natuurlijk ook afhankelijk van wat de trend is. Een natuurlijke trend zal het voor een grotere doelgroep interessant zijn. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat wanneer je echt iets anders wilt, het echt uit jezelf komt en met de juiste expertise tot iets komt dat jou versterkt. Hierdoor zal je zelfvertrouwen uitstralen, omdat je kapsel bij je past.  Dat is wat mij betreft het allerbelangrijkste.

Ik kan mij ook voorstellen dat je afhankelijk van de levensfase waar je inzit soms wel in bent voor trends maar na een tijdje helemaal niet. Zo zie je ook dat trends vaak terugkomen of zo populair zijn dat ze onderdeel van de dagelijkse kappersbehandelingen worden. Zoals de ‘free hand’ behandelingen, ook wel balayage genoemd. Trends zijn leuk, maar het gaat vooral om wat bij jou als persoon past. Dat is key!

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo