29 november 2021

Tips voor een ander kleurtje zonder 'all the way' te gaan

Het feit dat de klant interesse heeft om het haar te laten kleuren is natuurlijk al heel fijn voor ons kappers. Maar ik denk dat onze rol vooral is om te onderzoeken waar die interesse vandaag komt en welke behoeftes er zijn. Waarom wil je je haar kleuren? Omdat de eerste grijze haren zichtbaar zijn of omdat je merkt dat je met het ouder worden donkerder wordt en juist die lichtere lokken in je haar mist? Kortom, wat is de reden?

Zoek een kapper die de communicatie aangaat

Een tip is om naar een kapper op zoek te gaan die in staat is om deze communicatie met jou als consument te kunnen voeren. Dus wat zijn de mogelijkheden voor jou op het gebied van kleur. Want all the way je haar kleuren kan verschillende betekenissen hebben.

Ik denk dat dit voor Iedereen ook verschillend is en heel persoonlijk. Dan tegenwoordig hoef je niet een hele grote verandering te ondergaan om heel veel verschil te zien. Voor de één kan dat al met een spoeling en voor een ander alleen met een totaal ontkleuring.

Natuurlijk type

Ben jij bijvoorbeeld een natuurlijk type en wil je jouw eigen haarkleur versterken met wat accente,n dan zou highlights een hele goede optie zijn. Dan zou je met een paar kleuraccentjes bovenop al een heel groot verschil kunnen maken. Tegenwoordig zijn er ook hele goeie haarkleurproducten die minder schadelijk zijn voor het haar. Dus als dat een reden is waarom jij kleuren spannend vindt, laat je dan goed informeren om het haar zo mild mogelijk te kleuren.

Ook zijn er veel mogelijkheden op het gebied van natuurlijke haarkleuringen. Dat zijn kleurproducten met natuurlijke ingrediënten. Deze hebben zowel voordelen als nadelen, maar zijn in ieder gavel niet schadelijk voor het haar. Een nadeel van dit soort producten is dat zij grijze haren niet goed dekken.

Lees verder op wiewathaar

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo