25 juni 2020

‘Bruin is in harmonie met elke andere kleur’

Een bruine haarkleur is heel mooi te combineren met verschillende kleurtechnieken die bijvoorbeeld het haar voller laten lijken of juist minder massief. Een donkere haarkleur oogt vaak ook voller, glanzender en gezonder!

Je kunt bruine krullen meer definitie geven, denk aan high-lights, een free-handcolor, of juist aan meer dimensie in het haar aan te brengen door met verschillende warme en/of koele karakters te werken. Lidewij Edelkoort omschrijft dit als volgt: “Bruin is in harmonie met elke andere kleur. Het zorgt dat kleuren mooier worden, het ondersteunt ze.”

 

Het juiste kleurrecept

Vaak is er ook kritiek op bruin haar, zo wordt de kleur snel te warm, te koper of te rossig. Dit is een technisch proces wat ik als volgt aan mijn klanten probeer uit te leggen. In donkere (haar)kleuren zit veel roodpigment. Op het moment dat een donkere haar opgelicht wordt door een high-light of gewoon door de zon, dan komt de rode gloed naar boven, dat heet oplichting. Wanneer je van een rode gloed houdt of deze tint past ook echt bij jou is dat natuurlijk prachtig. Maar wanneer een koele bruine kleur juist flatteert wil je dat natuurlijk niet.

Als kleurspecialist weten we dan dat we aan het kleurrecept een koel karakter moeten toevoegen om zo de warmte die vrijkomt tijdens het kleurproces te neutraliseren. Dit is een moeilijk proces, wat niet altijd serieus genomen wordt, omdat er vaak op social media een onrealistisch beeld geschetst wordt. Foto’s worden bewerkt en als voorbeeld door onze klanten naar de salon meegenomen.

Lees verder…….

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo