6 mei 2019

De Grijze Golf!

SHINING GREY: NOG STEEDS ONWIJS SUCCESVOL!

Kimm Koffijberg Verteld: “In 2014 werd ik geintervieuwt door Machteld Leistra voor een aantal regionale dagbladen in het zuiden van Nederland. Dat is dus inmiddels alweer 5 jaar gelden dat ik dit concept heb ontwikkeld. Ik ben dan ook onwijs trots dat ik en mijn team ondertussen zoveel vrouwen hebben kunnen helpen hun grijze haren te omarmen. Het is zichtbaar op het straatbeeld en het maakt dames die de stap nog niet hebben genomen nog steeds nieuwsgierig. Lees onderstaand interview en wellicht ontvangen wij jou ook een keer voor een advies in de salon”

Het gevecht tegen grijze haren is een oneerlijke strijd die veel moeite en geld kost. Verf- en uitgroeimoe kiezen veel vrouwen tegenwoordig voor een hip grijs kapsel.

(Door Machteld Leistra)

,,Zilver of koel blond is gewoon cool en hartstikke hip. Je hoeft echt geen oude muts te zijn op je vijftigste. Het is in het begin misschien even slikken als je grijs wordt, maar waarom zou je je er druk over maken? Het heeft toch geen zin. Ik ken zoveel vrouwen die kleurmoe zijn, maar toch door blijven hannesen. Zonde!” Aan het woord is Monique Lindeboom, hoofdredacteur van online beautyplatform www.beautyonline.nl.

Je grijze haren koesteren, dat is haar boodschap. Dat betekent echter niet dat je nooit meer naar de kapper hoeft. Grijs worden dien je namelijk met beleid te doen. ,,Je kunt het beste te rade gaan bij een ‘colorist’ die ‘intuïtief kleurt. Hij of zij brengt je grijze uitgroei met je natuurlijke haarkleur in balans met high- en lowlights. Dat geeft een prachtig resultaat met als voordeel dat je veel minder vaak naar de kapper hoeft.’’

Kimm Koffijberg, eigenaar van Koffijberg Hairdressers en Color Consultant voor L’Oréal Professionel benadrukt dat een goede coupe essentieel is bij grijs haar. ,,Dat maakt grijs haar minder saai. Ik maak samen met de klant een stappenplan om de basiskleur langzaam af te bouwen. Je loopt er zo verzorgd bij en kan langzaam wennen aan het grijs.’’ Ze merkt dat de vraag naar grijs steeds groter wordt. ,,Veel vrouwen zien het als een nieuw begin en voelen zich er uiteindelijk heel vrouwelijk bij.''

Dat grijs hip is, zie je overal. Niet alleen ‘gewone vrouwen’ kiezen ervoor om niet meer zo vaak te kleuren, ook op de catwalks, op de rode lopers en in de media zien we steeds meer grijze koppies. Spijkerbroekenmerk Lee Cooper verrast in het nieuwe modeseizoen bijvoorbeeld met een campagne waarin oudere en grijze modellen de kleding showen. Ook veel modeontwerpers laten grijze modellen over het plankier paraderen en celebrity’s als Jamie Lee Curtis en Helen Mirren zijn rolmodellen voor vrouwen die gracieus ouder willen worden.

Zo verzorg je je grijze haren

Kiezen voor grijs betekent zeker niet de boel de boel laten. Grijs haar dient extra goed verzorgd te worden omdat het snel droog en broos wordt waardoor het er dof uit gaat zien.

 

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo