18 december 2018

VANILLE BLOND!

EEN WARME SPRANKELENDE  VANILLEBLOND. IETS VOOR JOU DEZE WINTER?

Waar komt deze trend vandaan? Nadat jarenlang het echte koele grijs een trend is geweest neigen we nu weer naar warmere kleuren dat geldt ook voor de wintermaanden.  De behoefte wat meer warmte om je heen te creëren kan ook door de kleur van je haar aan te passen. Denk aan rose, peach achtige tinten, maar ook goud, zand kleuren, strawberry en koper blondtinten.

Kimm legt uit: “Maar belangrijk is dat de juiste toon van de kleuren wel aansluit bij de huid tint. Dus wanneer jouw huid een warme ondertoon heeft past een mooie warme haarkleur hierbij. Wanneer je huid een koele ondertoon heeft past een koelere haarkleuren daar mooier bij. Het zal je uiterlijk versterken en huid en haar is hierdoor in balans! Wij kunnen jou hierin adviseren door een kleur analyse uit te voeren, Met gekleurde kragen beoordelen wij samen met jou welke kragen mooi in harmonie zijn met jouw huid. Dus de koele of de warme tinten. Naar aanleiding van dit advies kunnen wij de mooiste haarkleur passend bij jou huid voor jou verzorgen.”

Hoe kunnen we dan een warme haarkleur creëren bij een koele huidtoon?

Kimm vertelt: “In dit geval is het belangrijk dat rondom je gezicht wel de koele basis zichtbaar blijft. Anders zou je huid te flets worden. De kleurtrends Nude, Sodacream of beige achtige tinten zijn dan zeer geschikt. Maar denk ook aan koper parel dus een koper waar de toegevoegde parel het haar wat minder fel maakt.

Wij kleur specialisten kunnen goed spelen met verschillende karakter kleuren. Dat betekend dat er iriserende kleuren gecreëerd kunnen worden. Dit is een mengeling van warm en koele karakters in 1 kleur. Super interessant!”

De kleurtechniek is essentieel!

De perfecte warme of iriserende haarkleur valt of staat met de juist gekozen kleurtechniek. Een egale haarkleur kan prachtig zijn of spelen in de lengtes met kleurkarakters die mooi bij elkaar passen. Kimm onderbouwd: “Laat je ook eens adviseren bijvoorbeeld je haar eerst intuïtief lichter te laten kleuren als een balyage, ombre of freehand color en dan vervolgens het haar weer mooi te tonen met het gewenste karakter. Een toner betekent niets anders dan de opgelichte haren een toon naar wens te geven. Ben je meer van gestructureerde geplaatste high lights dan is dat natuurlijk ook prachtig. De high lights kunnen we ook een andere toon geven net als de intuïtieve kleur.”

Om terug te komen op het eerdere verhaal van een koele huid toon gecombineerd met warme tonen in het haar is het mogelijk om met de intuïtieve kleuren of high lights deze wat verder van de hoofdhuid af te zetten zodat de koele basiskleur rondom het gezicht zichtbaar blijft.

Ben je nieuwsgierig geworden wij staan open voor een vrijblijvend haarkleuradvies bij 1 van onze stylistes. Vraag direct advies aan!

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo