18 december 2018

Kappersgeheim: zo behoud je je kleur langer

Interview Kimm voor het magazine Chantal

Tja, en wie heeft er nu meer verstand van kleur dan een goede kapper? &C’s Annette bezocht Color Consultant voor L’Oréal Professionnel Kimm Koffijberg en vroeg haar wat nu écht de beste tips zijn om je pasgeverfde haarkleur te behouden. Kimm komt met drie gouden regels:   

 1. Was je haar niet te vaak 
  ‘Misschien wat voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat je je haar niet vaker wast dan nodig, want met élke wasbeurt spoel je er een beetje kleur uit,’ vertelt Kimm. ‘Zeker bij een koele haarkleur of een mooie pastelkleur is dat belangrijk. Deze kleuren hebben helaas een minder lange houdbaarheid.’ De enige echte klassieke truc die het beste werkt volgens Kimm is je wasbeurten uitstellen met droogshampoo.   

  2. Gebruik niet te vaak producten met hitte 
  Hete krultang in je nieuwe coupe? Ho, stop! Volgens Kimm is het van groot belang dat je bij het gebruik van hitte ­– dus ook als je gaat föhnen – een hittebeschermer op het haar aanbrengt. ‘Ook de warmte van stylingtools kunnen je kleur doen vervagen. Denk maar aan je vakantie in de zon.’ Het is dus ook raadzaam een hittebeschermer in het haar te sprayen voordat je de zon in gaat. Behalve langer plezier van je kleur, scheelt het je ook een bos hooi.   

  3. Gebruik speciale shampoos die de kleur niet aantasten 
  Het kan je behoorlijk gaan duizelen soms als je voor het schap met honderden shampoos staat. Snappen we. Ga voor een shampoo met ingrediënten die je haarkleur niet aantasten. Kimm tipt dat de kapper natuurlijk het beste weet welk product aansluit bij jouw haartype en haarkleur. ‘Kies in elk geval een product met verzorgende ingrediënten, zoals bijvoorbeeld L’Oréal Source Essentielle shampoo op basis van kamillebloemen en glycerin. Dat zijn verzorgende ingrediënten die bijdragen aan het behoud van je haarkleur.’   En vervolgens werd mijn haar geverfd met een 100% natuurlijke haarkleuring. 
Jep, dat lees je goed! ‘Botanea is een 100% natuurlijke haarkleuring op waterbasis die in staat is je haar een andere kleur te geven zonder dat daar chemicaliën aan te pas komen, zoals ammonia je haar door wordt beschadigd,’ zegt Kimm. Kijk, komt dat even goed uit, want een aantal weken daarvóór verfde ik - zelf ja, heel eigenwijs - mijn haar bruin. Ik vond het resultaat niet echt denderend, ik miste de koperkleurige gloed in mijn lokken. En blijkbaar kan een papje van een poederachtig kleurpigment en warm water dit effect in mijn haar terugtoveren. Zie hierboven de foto’s voor het resultaat.            

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Volgen
Volgen