18 mei 2018

Blij met m’n nieuwe coupe en haarkleur!

Oh, wat ben ik blij met m’n nieuwe coupe en haarkleur! Geen enórme veranderingen, maar wel die helemaal bij mij passen en op weg gaan helpen naar mijn droomkapsel toe. Vorige week ging ik op uitnodiging naar Koffijberg Hairdressers in Amsterdam voor een nieuw kapsel. Natuurlijk had ik van tevoren al wel het één en ander uitgezocht wat ik mooi zou vinden en waar ik qua kapsel heen zou willen als het langer gegroeid is, maar toch was het even afwachten wat mogelijk zou zijn met mijn haren en mijn wensen. Ik laat je de foto’s zien en vertel je wat meer over hoe we naar mijn droomkapsel gaan komen. 

Mijn droomkapsel

Dat ik een type ben voor wat korter haar, daar ben ik inmiddels wel achter. Maar toch mis ik een bepaalde zachtheid in mijn haar als ik het zo kort heb als nu en daarom heb ik besloten het toch wat te laten groeien. Hierboven zie je een afbeelding van het kapsel waar ik naartoe zou willen. Heel wat anders dan wat ik nu heb! Het is een heel stuk lichter in verschillende tinten bruin en blond, met een donkere aanzet en qua lengte ergens tussen de kaaklijn en schouders in.

Het plan van aanpak!

Omdat ik nu al een hele tijd mijn haren verf heb ik een kleuropstapeling waardoor in één keer licht gaan niet aan te raden is. Zeker omdat ik mijn haren wil laten groeien is de kwaliteit behouden heel belangrijk. Na een intake qua wensen en nadat Kimm mijn haar goed had bekeken zijn we op het volgende plan uit gekomen:

– de zijkanten en achterkant knippen we voor nu nog even korter, om zo tijdens het groeiproces er wel model in te houden. De bovenkant moet nu eerst lengte krijgen, de zijkant en achterkant groeit wel weer mee. Zo kom ik (als het goed is) ook nog enigszins charmant door de verschillende tussenlengtes heen
– in één keer blonderen zou niet goed zijn voor de kwaliteit van mijn haar, daarom is de basis nu aangezet met een mattere asbruine kleur (5.81) zodat grijze haren weggewerkt pakken en de basis zacht en natuurlijk is. In de lengtes bovenop is vervolgens een heel subtiele highlight ingezet met daarna afwisselend in de opgelichte delen een paarse kleur (7.77 met een tikje violetblond) afgewisseld met diep-paars-bruin (4.7) voor een mooie overgang
– we hebben gezamenlijk besloten nu voor een koele paarstint in de opgelichte delen te gaan zodat ik niet teveel warmte in mijn haar krijg vanwege het blonderen én omdat ik dit ook gewoonweg heel erg mooie tinten vind. Dit zal in de loop van de komende tijd nog wat lichter worden/vervagen waardoor stap twee naar mijn droomkapsel goed mogelijk is
– de paarstinten zijn zo ingezet dat ze duidelijk zichtbaar zijn als ik mijn scheiding aan de rechterkant draag, maar amper tot heel subtiel doorkomen als ik de scheiding links draag. Ook is het zo geknipt dat ik het geheel naar voren met een volle pony kan dragen. Zo heb ik tijdens de groeifase toch nog een heel veelzijdig kapsel!

Mijn ervaring

De persoonlijke benadering, het echt samen opstellen van een plan van aanpak, het warme welkom, de mooie salon, de heerlijke massagestoelen als je haar uitgespoeld en gewassen wordt, dat er echt gekeken wordt naar de kwaliteit van de haren en mijn persoonlijkheid.. Mijn eerste ervaring bij Koffijberg is duidelijk heel positief verlopen. Ik ben zo ontiegelijk blij met mijn haar nu én het stappenplan om naar mijn droomkapsel toe te kunnen werken :) Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte als we weer een stapje verder zijn, maar het wordt natuurlijk wel een beetje een kwestie van geduld aangezien haren laten groeien gewoonweg wat tijd nodig heeft.

Liefs,
Desirée (Feel good lifestyle blog Curvacious.nl )

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo