25 januari 2018

Voorkom Haaruitval!

WAT KAN JE DOEN TEGEN HAARUITVAL?

Merk jij ook dat je in sommige periodes meer last hebt van haaruitval? In dit artikel vertellen wij je precies wat je er tegen kunt doen. Het is overigens niet bewezen dat in de herfst en in het voorjaar meer last is van haaruitval. Desalniettemin horen wij in deze periodes meer klachten van onze klanten. De bladeren vallen van de bomen in de herfst en de dieren zijn ook in de rui en verliezen hun vacht. Ook onze weerstand is in deze periode wat lager en de zon (die zorgt voor Vitamine D is haargroei bevorderend) schijnt minder dus wellicht heeft dat toch allemaal met elkaar te maken.

We onderscheiden eigenlijk 2 type haaruitval: incidentele haaruitval en chronische haaruitval.

Wat kan de oorzaak zijn van incidentele haaruitval? Kimm legt het precies even uit.

  • Lichte verstoringen van de hormoonbalans (zwangerschap of overgang)
  • Tekort aan vitaminen, mineralen of andere essentiĆ«le voedingsstoffen
  • Verstoring van de stofwisseling
  • Schade door straling of chemische stoffen (medicijn)
  • Stress

Gelukkig zijn deze bovenstaande symptomen zijn te verhelpen. Mijn advies is om dit te bespreken met jouw kapper. Wij als Koffijberg Hairdressers werken met een haarmicrometer die de hoofdhuid en een haar een paar duizend keer vergroot. Hiermee kunnen wij als kapper vaststellen of het chronische of incidentele haaruitval is.

In het geval van incidentele haaruitval en dunner wordend haar adviseren wij de Derma Activating Lotion van Keune. Zowel voor heren als dames is dit product zeer geschikt. De lotion stimuleert de stofwisseling van de hoofdhuid terwijl andere essentiƫle mineralen, lipsomen en haargroei bevorderde takanaal de cellen van de hoofdhuid voeden. De haarzakjes zullen belangrijke voeding krijgen zodat een gezondere en vollere haar hiervoor terugkomt. Want gezond haar groeit uit een gezonde hoofdhuid!!

Meer leuke blogs lezen van Kimm? Klik dan hier

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo