26 oktober 2017

5 TIPS HOE JIJ SNEL JE HAAR KUNT DROGEN

KIMM GEEFT JE 5 TIPS HOE JIJ SNEL JE HAAR KUNT DROGEN

Dit probleem kennen we wellicht allemaal wel…..

Voordat je de deur uitgaat, moet je eigenlijk toch écht even je haar wassen. Bij kort haar, is je haar snel droog, maar bij lang haar kan het soms eeuwig duren voordat je haar droog is. Het beste is natuurlijk om je haar te laten drogen aan de lucht, maar helaas heb je hier vaak geen tijd voor. Gelukkig heb ik een aantal handige tips voor je, waardoor je haar een stuk sneller droogt.

Conditioner

Wist je dat conditioner niet alleen helpt om je haren te verzorgen, maar er ook voor zorgt dat je haren sneller drogen? In de meeste conditioners zitten siliconen en deze ‘sealen‘ je haren als het ware dicht, waardoor water in wordt afgestoten. Gebruik bij het aanbrengen van conditioner altijd een kam, zodat het product gelijkmatig over je haar wordt verdeeld. 

Wij verkopen diverse heerlijke conditioners van Kerastase tot Keune, we adviseren je graag welke het beste bij jou past.  Ik weet dat er nog wel eens discussies zijn over de toevoeging van Siliconen. In onze producten zitten uitsluitend kwalitatief hoogwaardige siliconen deze zijn onmisbaar om bepaalde effecten te bereiken. Ook veel maskers bevatten siliconen om (samen met andere verzorgende ingrediënten) een goede doorkambaarheid, glans en reductie in staticiteit te realiseren.

Föhn je haar buiten de badkamer

Als jij je haar gaat föhnen, doe dit dan niet in de badkamer waar je net hebt gedoucht. Het vocht in de lucht zorgt er namelijk voor dat het drogen langer duurt en je dus meer hitte op je haar moet gebruiken. De Blowdry spray van Keune versnelt het droogproces van het haar tijdens het föhnen. Nog een goede bijkomstigheid het beschermt je haar ook nog eens tegen de hitte van de föhn.

Wring je haar voorzichtig uit

Om je haar sneller droog te krijgen, kan je plukje voor je plukje je haar uitwringen. Dit kost net even iets meer tijd, maar met een microvezeldoekje absorbeert het water voor een heel groot deel, waardoor het vocht uit je haar in je handdoek terechtkomt. Handig toch?

Eerst je haarwortels

Het is belangrijk om je haren als eerst droog te maken bij de haarwortels. Als die namelijk droog zijn, dan drogen de punten namelijk ook veel sneller.

Gebruik een microvezel handdoek

Hoewel de meesten van ons waarschijnlijk een handdoek gebruiken om onze haren te drogen, worden er tegenwoordig ook hele handige microvezel handdoeken verkocht. Ze zijn niet alleen zachter van textuur voor je haar maar nemen ook nog eens twee keer zoveel water op.

Zin om nog meer inspirerende blogs te lezen? Klik dan hier >

Tekst: Kimm Koffijberg

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo