7 juni 2017

Sprankelend grijs haar

-Trend: Shining Grey Haarconcept

-Maar liefst 68% van de 50+ dames kiest bewust voor sprankelend grijs haar

UNIEK IN NEDERLAND: SHINING GREY HAARCONCEPT

Het is de frustratie van menig vrouw: de eeuwige uitgroei bijwerken en grijze haren verdoezelen met haarverf. Award winning salon Koffijberg Hairdressers in Amsterdam deed uitgebreid onderzoek naar de haarwensen van vrouwen boven de 50 jaar en ontwikkelde vervolgens een uniek nieuw haarconcept: ‘Shining Grey’. Een stappenplan dat ongeveer half jaar tot een jaar duurt, waarbij het gekleurde haar met het grijze haar verweven wordt. Het uiteindelijke resultaat: sprankelend grijs, trendy haar met verschillende nuances. Het haalt de teint op, maakt vele jaren jonger, vrouwen hoeven niet meer onzeker te zijn over uitgroei en voelen zich meer zichzelf.

OVER SHINING GREY

Kimm Koffijberg ontwikkelde het Shining Grey concept. Een persoonlijk stappenplan dat gemiddeld een jaar duurt. Elke twee tot drie maanden (afhankelijk van de haarlengte en kleur) wordt de kapsalon bezocht, waarbij op een uitgekiende manier tijdens ieder bezoek low- en highlights geplaatst worden. Dit om zo het grijze en het gekleurde haar steeds meer met elkaar te verweven, ook wel blenden genoemd. In de loop van het Shining Grey proces went zowel de vrouw als de omgeving aan de nieuwe grijze haarkleur. Het team van Koffijberg Hairdressers bewaakt ondertussen de kwaliteit van de kleur en het haar goed. De klant kan ervoor kiezen bij te kleuren met mooie grijsnuances of het grijze haar in totaliteit te omarmen. Na gemiddeld een jaar komt een vrouw tevoorschijn met een sprankelende grijze en eigentijdse look.

Klant Brigit onderging afgelopen jaar dit proces en vertelt haar ervaring. “Het eindresultaat is prachtig. Het is even een stap om ermee te beginnen, het eerste half jaar was best moeilijk maar daarna zag je het steeds mooier worden, kortom een absolute aanrader voor elke vrouw die nu wellicht op hetzelfde punt staat waar ik ooit begon. Ik voel me meer mezelf en heb meer zelfvertrouwen!”

Natuurlijk effect

Kimm Koffijberg licht toe: “een Shining Grey behandeling is een behandeling op maat. We bespreken samen met de klant de persoonlijke wensen, beoordelen de startsituatie en het einddoel. We spelen met kleurnuances en werken met speciaal ontwikkelde moodboards voor grijs haar, om zo te beoordelen welke kleur grijs het meest flatterend is voor de teint van de dame.

Soms zijn de dames bang dat ze ouder ogen met grijs haar, maar niets is minder waar. Sterker nog: rimpeltjes en fijne lijntjes vallen minder op, het gezicht oogt zachter en de prachtige look oogt heel verzorgd, modieus en natuurlijk. We zijn blij dat vrouwen aangeven meer zichzelf te zijn na de Shining Grey behandelingen”.

Bekijk hier de video

Over Koffijberg Hairdressers

Koffijberg Hairdressers is een begrip in Amsterdam en omstreken. Richard Koffijberg startte in 1976 zijn kapsalon in een klein brugwachtershuisje aan de Amstelkade in Amsterdam-Zuid. In 1997 verhuisde de kapsalon naar het veel grotere pand aan de overkant op Scheldestraat 8. Daar groeit het familiebedrijf uit tot een van de topkapsalons van Nederland. Inmiddels runt dochter Kimm Koffijberg de salon, ze behoort tot de topkappers van Nederland. Kimm is tevens Global Color Director bij Keune Haircosmetics.

Het allerbelangrijkste voor Koffijberg Hairdressers is de brede interesse in de klant. Ze baseren het advies niet alleen op uiterlijke kenmerken zoals gezichtsvorm en huidtype, maar zijn geïnteresseerd in de hele lifestyle en geven een advies dat volledig op de persoon is afgestemd.

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo