25 februari 2014

Denman ambassadeur

Denman borstels waren de uitvinding van John Denman Dean, die de eerste ontwerpen in 1938 liet patenteren.

Hij leerde in Amerika het toen nieuwe product Nylon kennen en zag daar enorme mogelijkheden mee omdat hij een borstel maakt met een rubberen kussen en nylon pinnen. Dit in tegenstelling tot de andere borstels in die tijd die allen varkenshaar in een houten frame hadden.

Vanaf het 1e moment waren de borstels een groot succes en werden direct al door topkappers in Engeland gebruikt waaronder Freddy French. Met Vidal Sassoon, de uitvinder van het BOB kapsel, heeft Denman een heel speciale band omdat samen met hem de wereldbekende D3 is ontworpen. Tot op heden wordt deze borstel nog steeds door de Sassoon Academy gebruikt.

Vanaf de 60-tiger jaren in de vorige eeuw, heeft Denman zich weten uit te bouwen tot een absoluut wereldwijd A merk en is het nog 1 van de weinige merken welke in Europa produceren. Het assortiment bestaat uit hoogwaardige (ceramische) borstels en tot kammen.

Wereldwijd tref je Denman producten aan bij topsalons. Van Japan tot Australia, Argentinie tot Canada en alles wat er tussen ligt. Denman werkt met een team van Denman Ambassadeurs, zijnde de meeste bekende kappers in het betreffende land. Per 2014 is Kimm Koffijberg toegetreden tot het Ambassadeurs team. Denman is nog steeds een familie onderneming. Hoewel het niet meer familie is van de oprichter.

Deel dit via:

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo