Koffijberg collecties

Tribute

Amsterdam, april 2016 – Dit jaar bestaat Koffijberg Hairdressers in Amsterdam veertig jaar. Reden voor Kimm Koffijberg om deze keer niet met twee losse collecties uit te komen, maar met een allesomvattende ‘Tribute Collectie 2016’. Het eerste deel van deze collectie lanceert ze in het voorjaar, het tweede deel in het najaar. BEKIJK FILM “VEERTIG JAAR KOFFIJBERG”

De Tribute Collectie is een eerbetoon aan ‘Veertig jaar Koffijberg’. De meest iconische looks die Kimm en Richard Koffijberg in de afgelopen decennia hebben gecreëerd, zijn door Kimm in deze collectie vertaald naar mooi en draagbaar haar anno 2016. Richard en Kimm zijn geïnspireerd door, en geschoold volgens de principes van Vidal Sassoon, founder van de huidige kniptechnieken. Overeenkomst tussen alle collecties uit het verleden en de huidige collectie van Kimm, is de permanente focus op het haar (en niet op alle ruis daaromheen), op constante vernieuwing en op draagbaar haar. De vaktechnisch hoge standaard, de ambachtelijkheid en de voortdurende vernieuwing zijn de roots die Kimm meeneemt in deze Tribute Collectie en als trendsetter van nu.

Daarbovenop verwijst de collectie naar het recent door haar ontwikkelde concept ‘I-dentity’ dat het adviseren over haarkleur, coupe en visagie naar een hoger niveau tilt. I-dentity kijkt verder dan gezichtsvorm of huidskleur, ook verder dan de laatste haartrends. Kapsel en visagie moeten je identiteit en lifestyle in de volle breedte  onderstrepen, vindt Kimm. “Wat heb jìj nodig?” “ Wat wil jìj uitstralen?” “Wat wil jìj laten zien?”

Toen

In de jaren 70 is veel geïnvesteerd in technieken. In de jaren 80 kwam de punktijd. Punkkapsels waren stijlvol. Bij dit kapsel zie je dit duidelijk terug. Het draait om ambachtelijkheid, aandacht voor structuur, textuur en zachtheid.

Nu

Er is goed gekeken naar een kapsel dat goed bij dit model past, qua haarkleur, volumeverdeling en uitstraling. Om haar gezichtsvorm meer tot zijn recht te laten komen, zijn de zijkanten van het haar gedekt opgeknipt en zijn de bovenlagen niet te kort. Zou je de zijkanten langer laten, dan maakt dat haar gezicht te breed. Het accent ligt bovenop het haar. Door het uitslicen van het haar ontstaat een zachte textuur. Omdat dit mooi bij haar gelaatskleur past, zijn verschillende grijstinten gebruikt. De diepere donkere kleuren trekt Kimm door in de lengten om low-lights te creëren. Voor de styling is een ronde borstel gebruikt voor volume en lichte slag in het haar. Ten slotte brengt Kimm het haar met haar handen in model.

Toen

Dit kapsel grijpt terug naar de jaren 70 (Farrah Fawcett), maar is ook goed draagbaar. Voor het haar is een en dezelfde basiskleur gebruikt.

Nu

Bij de rechthoekige gezichtsvorm van dit model is het volume laag in het haar aangebracht zodat het gezicht niet te breed of te lang wordt. Door de lagen die in het haar zijn geknipt, krijgt het haar meer volume en oogt het zacht. De natuurlijke haarkleur van het model is vrij donker, met het risico dat ze hard over kan komen. Kimm speelt met kleur (painting en balayage technieken) om de sterke punten van het model naar voren te halen. Ze maakt gebruik van de basiskleur en past een blonde kleur toe rond het gezicht. Hierdoor krijg je een zachte uitstraling. Naar achteren toe is het haar vrij donker gehouden omdat het model niet te vaak naar de kapper wil. Zo groeit de kleur natuurlijk uit. Door het haar te krullen word je je veel bewuster van de kleurseparatie in het haar, dit geeft contrast. Wil je een vloeibare beweging, dan borstel je het haar meer uit.

Toen

In dit kapsel herken je de ambachtelijkheid. Er is gewerkt met harde en zachte lijnen en het haar is op verschillende manieren te stylen: kort/lang.

Nu

Kimm werkt ook nu met harde en zachte lijnen. Bij dit model is het gezicht optisch smaller gemaakt door het volume hoog aan de zijkant aan te brengen. Het accent van het haar komt boven de jukbeenderen te liggen, omdat haar gezicht ter hoogte van de jukbeenderen het breedst is. Door het haar goed uit te slicen komt er luchtigheid aan de bovenkant. Koele donkere tinten staan het mooist bij haar gelaatskleur. Rond haar gezicht is het haar daarom in totaliteit koel gehouden. In de massieve bovenlaag van het haar zijn juist wel zachtere/warmere tinten aangebracht, voor een softere uitstraling. Op de foto waarop het model het haar achter het oor draagt, behoudt ze haar vrouwelijke uitstraling. Door de toegepaste kleur boven in het haar ontstaat geen helm-effect. Op de andere foto is het haar met de handen en een Seasaltproduct gestyled en ligt het accent op lengte en luchtigheid.

Toen

Dit zogenaamde ‘Bob-kapsel’ is heel grafisch met ronde vormen in het gezicht. De kleurtechniek is vierkant. In alles is contrast te zien. Destijds vond men: Het model heeft een zacht gezicht dus harde lijnen zijn oké.

Nu

Het model heeft een sterk en rechthoekig gezicht. Door de pony iets korter te knippen en door de ronde kniplijnen verkort je het voorhoofd en maak je het gezicht meer ovaal. Bij de wetlook zijn de ronde vormen weg, maar door de aangebrachte structuur blijft de zachte uitstraling behouden. Vanwege de sterke lijnen in de coupe is er voor een niet te koele kleur gekozen. Als je hier kiest voor een koele tint zou haar uitstraling te hard worden. Het contrast zit hem hier in de combinatie van een zachtere/warmere haarkleur met strakkere lijnen. Het haar is met een ronde borstel glad geföhnd met de volumes rond naar binnen. De wetlook is een leuke variatie.

Het concept I-dentity

Volume, vorm, kleur en conditie van je haar zeggen veel over wie je bent of over wat je wilt uitstralen. Door je kapsel geef je een stukje van je identiteit prijs. Mooi haar versterkt ook je innerlijk. Het is bewezen dat er een direct verband is tussen je gevoel van eigenwaarde en (de reacties van anderen op) je haar. Daarom heeft Kimm Koffijberg I-dentity ontwikkeld: een totaaladvies voor een nieuwe haarkleur, een nieuw kapsel en bijpassende visagie. I-dentity kijkt verder dan een gezichtsvorm of huidskleur. Ook verder dan de laatste trends. Kapsel en visagie moeten volgens Kimm ook je identiteit en lifestyle in de volle breedte onderstrepen. I-dentity bestaat uit drie onderdelen: Style I-dentity (advies over kapsel en styling), Color I-dentity (haarkleuranalyse) en visagie.

De kern van I-dentity is het uitvoerige gesprek tussen klant en daarvoor speciaal getrainde stylist. Tools als een vragenlijst, moodboards en kleurenkragen helpen om het gesprek te verdiepen en elkaar goed te begrijpen. Uiterlijk, wensen, sterke en zwakke punten en algehele lifestyle worden uitvoerig besproken. Evenals de aanleiding om een verandering te willen ondergaan.

Op basis van alle informatie en de eigen indrukken komt de professional tot een heel persoonlijk I-dentity advies. Bedoeld als aanmoediging en ondersteuning voor de klant om een persoonlijke statement af te geven. En met de mogelijkheid voor de klant om zelfverzekerder en mooier door het leven te gaan.

BEKIJK FILM “VEERTIG JAAR KOFFIJBERG”

Producten

| Producten: | Keune Haircosmetics | | Kleur: | Ultimate Blond serie / Infinite Colors by Tinta Colors / So Pure Color Balance | | Verzorging: | So Pure Balance, Care Line | | Styling: | So Pure styling range, Blend, Design |

Credits

| Kapsels/kleurtechnieken: | Kimm Koffijberg and Creative team | | Creative team: | Kimm Koffijberg, Pim van der Lelij, Linda de Wit | | Fotografie: | Hans Mooijer | | Visagie: | Dominika Swietlink | | Styling: | Patricia Giesbers |

Met dank aan: Keune Haircosmetics en Denman Brushes. Tekst: Karin Jobse, senior communicatieadviseur

Inspiratie

Instagram

Check ons Instagram account
Whatsapp logo